porta

kasimatis
Επικοινωνία
προϊόντα

Καλεστε μας

(0030)-210-410-0047
(0030)-698-613-8029

Store Hours

Δε-Πα: 9πμ–5μμ
Σα:12μμ-8μμ

Visit us

Νοταρά 84
Πειραιάς 18535
Ελλάδα

F.A.Q.

Γενικές Ερωτήσεις

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Eνημερωθείτε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πόρτες ασφαλείας και τις κλειδαριές ασφαλείας, θα διαβάσετε κάποιες πολύτιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην σωστή επιλογή πόρτας και θα δείτε κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που εσείς οι ίδιοι θέτετε σε εμάς.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Τα κυριότερα κριτήρια επιλογής μιας ποιοτικής και αξιόπιστης πόρτας ασφαλείας πρέπει να είναι τα εξής:

 • Τεχνικές προδιαγραφές πόρτας ασφαλείας. Αυτό σημαίνει τύπος κλειδαριάς ασφαλείας, κάσα, θωράκιση και ποιότητα εσωτερικής θωράκισης. Κλειδαριά νέου τύπου και ποιότητα σε ότι αφορά το φύλλο της πόρτας και της κάσας, δηλαδή ηλεκτρογαλβάνισμα, ηλεκτροστατική βαφή και πάχος μετάλλων (κυρίως της κάσας).
 • Χώρα προέλευσης της πόρτας ασφαλείας ασφαλείας.
 • Επώνυμη εταιρεία.
 • Τοποθέτηση από έμπειρο συνεργείο πάντα δύο ατόμων.
 • Πιστοποιητικά αντί-διάρρηξης, ενεργειακά χαρακτηριστικά.
 • Δυνατότητα αναβάθμισης ή αλλαγής της κλειδαριάς ασφαλείας μελλοντικά.
 • Τεχνική υποστήριξη (after sales support).
 • Καλή αντιστοιχία μεταξύ τιμής και ποιότητας του προϊόντος (value for money).

Πέρα από τα παραπάνω κριτήρια σημαντικό ρόλο στην αγορά μιας πόρτας ασφαλείας παίζει και ο έμπορος που θα πουλήσει την πόρτα στον δυνητικό αγοραστή, ο τρόπος που θα τον προσεγγίσει που θα τον εξυπηρετήσει και που θα του λύσει τις απορίες. Εμπιστευτείτε πιστοποιημένους κατασκευαστές που θα σας δώσουν το ανάλογο πιστοποιητικό και δεν θα σας παραπλανήσουν με αμφιβόλου ποιότητας υλικά.

Να αγοράζετε από μαγαζιά και όχι από τυχοδιώκτες τεχνίτες ή πωλητές, οι οποίοι πρόσκαιρα και ενδεχομένως και πιο οικονομικά σας εξυπηρετούν με προϊόντα χαμηλής ποιότητας και προέλευσης και μετά εξαφανίζονται, μη μπορώντας να τους βρείτε.

ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΠΟΡΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ;

Σκέφτεστε να αγοράσετε και να τοποθετήσετε πόρτα ασφαλείας στο χώρο σας και σκέφτεστε αν μια πιο ακριβή πόρτα θα σας προστάτευε περισσότερο; Η απάντηση είναι όχι.  Θα πρέπει να γνωρίζετε εξ’αρχής  πως στον τομέα της θωρακισμένης πόρτας, αυτό που κυρίως ανεβάζει το κόστος είναι τα ξύλινα μέρη της πόρτας, τα διακοσμητικά της στοιχεία και τα αξεσουάρ της.

Για παράδειγμα υπάρχει επένδυση που κοστίζει 50€ και επένδυση που κοστίζει 500€. Η επένδυση όμως έχει να κάνει με την εμφάνιση και όχι με την ασφάλεια που παρέχει η πόρτα ή με την ποιότητα των μηχανισμών της.

Αν δεν θέλετε να εστιάσετε τόσο πολύ στην εμφάνιση και το design της πόρτας σας τότε μπορείτε να προμηθευτείτε μια οικονομική θωρακισμένη πόρτα η οποία θα είναι ντυμένη με οικονομικές επενδύσεις, αλλά θα μας παρέχει την ίδια ακριβώς ασφάλεια με μια πόρτα ασφαλείας η οποία απλά έχει πιο ακριβές επενδύσεις, αξεσουάρ κ.τ.λ. Με λίγα λόγια, πληρώνουμε λίγα για την ασφάλεια και πολλά για τα διακοσμητικά μέρη της πόρτας.

Επιπρόσθετα, η εμπορική πολιτική που ακολουθεί η κάθε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των πορτών ασφαλείας, δεν αποτελεί και κανόνα ασφάλειας και ποιότητας της πόρτας ασφαλείας. Για παράδειγμα εάν έχω πετύχει οικονομίες κλίμακας λόγω μεγέθους και ποσότητας τεμαχίων που πουλάω, καταφέρνοντας να έχω μια πολύ ανταγωνιστική τιμή στην αγορά, δεν σημαίνει πως έχω χειρότερη πόρτα από τον «μικρό-έμπορα», ο οποίος από την πώληση μια πόρτας ασφαλείας προσπαθεί να βγάλει τα έξοδα όλου του μήνα.

Κλείνοντας ένας επιχειρηματίας ο οποίος έχει δημιουργήσει μια εταιρεία θωρακισμένων θυρών με υψηλά λειτουργικά κόστη (ενοίκια, υπάλληλοι, διαφήμιση κ.τ.λ.), είναι λογικό να μετακυλήσει τα αυξημένα έξοδα που έχει πάνω στο κόστος της πόρτας και κατά συνέπεια να μην είναι ανταγωνιστικός.

Έτσι, θα δείτε και πόρτες ασφαλείας με μεγάλο κόστος χωρίς ωστόσο να ανταποκρίνεται στην ποιότητά της απλά προστίθενται σε αυτή τα διάφορα λειτουργικά έξοδα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σίγουρα πριν αποφασίσετε να τοποθετήσετε μια θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας στο χώρο σας το σκέφτεστε αρκετά καλά και μελετάτε κάθε πληροφορία που τις αφορά.

Ας δούμε λοιπόν, παραβιάζονται οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας;

Η απάντηση σε αυτή σας την ερώτηση είναι πως όχι δεν παραβιάζονται πάντα όμως υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.  Αν η πόρτα ασφαλείας πληρεί τις βασικές και απαραίτητες προδιαγραφές που πρέπει να έχει μια σωστή και ασφαλής πόρτα όπως ατσάλινη κάσα, ατσάλινο φύλλο, κλειδαριά ασφαλείας νέας τεχνολογίας (κυλίνδρου) και φυσικά να μην ξεχνάτε να την κλειδώνετε, τότε η παραβίαση της από τους επίδοξους διαρρήκτες καθίσταται αδύνατη.

Όλα αυτά βέβαια ισχύουν υπό την προϋπόθεση ότι ο διαρρήκτης δεν θα χρησιμοποιήσει βαριά εργαλεία όπως τροχό, οξυγόνο κ.τ.λ., πράγμα όμως που είναι αδύνατο να κάνει κάποιος, διότι απαιτεί πολύ χρόνο και θόρυβο, άρα ένα τέτοιο σενάριο ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Ένα τέτοιο γεγονός θα έκανε τους ίδιους να γίνουν αντιληπτοί από τους γείτονες γι αυτό και δεν θα το επιχειρούσαν. Συνήθως, όταν οι διαρρήκτες θέλουν να παραβιάσουν έναν χώρο προσπαθούν να είναι όσο πιο ήσυχοι γίνεται προκειμένου να μην τους καταλάβει κανείς.

Προσοχή! Όποιος έμπορας ή κατασκευαστής υποστηρίξει ότι η πόρτα του δεν ανοίγει με τροχό ή οξυγόνο, τότε πολύ απλά λέει ψέμματα. Αρκεί και μόνο να αναλογιστείτε ότι με τέτοια εργαλεία κόβονται πλοία στα ναυπηγεία.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως οι πόρτες ασφαλείας έχουν κάποιες πιστοποιήσεις κλάσεων. Οι κλάσεις αυτές που διαχωρίζονται σε 1,2,3,4,5 είναι ο βαθμός που παίρνει μια πόρτα στην προσπάθεια παραβίασης της, ο οποίος προκύπτει από δοκιμές σε πιστοποιημένα ευρωπαϊκά εργαστήρια. Φυσικά, κάθε πόρτα που ανήκει σε τέτοια κλάση διαθέτει σχετικό έγγραφο που να το πιστοποιεί ώστε να είστε και εσείς βέβαιοι για την αντοχή της.

Όλες οι μεγάλες εταιρείες πιστοποιούν τις πόρτες τους σε αυτά τα εργαστήρια. Άρα κλάση 3 για παράδειγμα σημαίνει ότι η συγκεκριμένη πόρτα παραβιάζεται σε Α χρόνο με τα Β εργαλεία και αντίστοιχα για όλες τις υπόλοιπες κλάσεις.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΡΤΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εκτός από την αγορά μια πόρτας ασφαλείας, η οποία είναι μια διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και η τοποθέτησή της είναι μια διαδικασία αρκετά σημαντική.  Η σωστή τοποθέτηση μιας πόρτας ασφαλείας είναι μείζονος σημασίας.

Θα μπορούσε να συμβεί το γεγονός να έχετε αγοράσει μια άριστης ποιότητας θωρακισμένη πόρτα, ή πόρτας πυρασφάλειας ωστόσο η τοποθέτησή της να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Συνεπώς, εάν προμηθευτούμε το καλύτερο προϊόν της αγοράς, αλλά δεν τοποθετηθεί σωστά, τότε σίγουρα θα έχουμε λειτουργικά προβλήματα και ενδεχομένως κίνδυνο παραβίασής της. Μια άψογη τοποθέτηση απαιτεί:

 • Οι εργασίες τοποθέτησης της πόρτας να γίνονται από ένα έμπειρο και εξειδικευμένο συνεργείο (τουλάχιστον 2 ατόμων) το οποίο να διαθέτει τις απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις και τα εργαλεία για την διενέργεια των εργασιών, ιδιαίτερα για εργασίες που έχουν σχέση με την ασφάλεια και την λειτουργικότητα της πόρτας.
 • Οι τεχνικές τοποθέτησης διαρκώς εξελίσσονται και έτσι λοιπόν τα συνεργεία και οι εταιρείες πορτών θα πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις και τις νέες μεθόδους.
 • Για να έχουμε απόλυτη ασφάλεια και λειτουργικότητα εφ’ όρου ζωής στην πόρτα μας, χωρίς προβλήματα και απρόοπτα θα πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στο ζύγισμα της κάσας. Να είναι δηλαδή απόλυτα ακριβές, έτσι ώστε το φύλλο της πόρτας όταν είναι ανοιχτό να μην μετατοπίζεται. Η κάσα να στερεωθεί στον τοίχο με 8 ισχυρότατα τζινέτια, στα οποία να έχουν συγκολληθεί ατσάλινες μπετόβεργες stal μήκους 15 – 30cm (αναλόγως τον τοίχο). Οι μπετόβεργες θα πρέπει να είναι σφηνωμένες μέσα στον τοίχο. Τέλος η παραπάνω κατασκευή θα πρέπει να πακτωθεί με τσιμέντο κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο επίδοξος διαρρήκτης να μην έχει καμία πρόσβαση στα στηρίγματα της κατασκευής (στην περίπτωση όπου η ατσάλινη κάσα εφάπτεται με τον τοίχο και δεν αφήνει κενά δεν μπαίνει και δεν χρειάζεται να μπει τσιμέντο. Επίσης τσιμέντο δεν μπορεί να μπει όταν η κάσα της πόρτας στηρίζεται σε κοιλοδοκό-σίδερο και όχι σε τοίχο – τούβλο).

Επομένως, για μια άριστη τοποθέτηση επιλέξτε και εμπιστευτείτε ένα άρτια καταρτισμένο συνεργείο που θα τοποθετήσει την πόρτα ασφαλείας σας προσεκτικά χωρίς να αφήνει σημάδια στον χώρο αλλά και με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να μηδενιστεί η πιθανότητα παραβίασης.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Οι αξιόπιστες κλειδαριες ασφαλειας είναι σημαντικές τόσο για την ασφάλεια μας όσο και για την διαχρονική και εύρυθμη λειτουργία της πόρτας μας. Οι πιο σύγχρονες, αξιόπιστες και ασφαλής κλειδαριες ασφαλειας είναι αυτές που λειτουργούν με αφαλό – κύλινδρο και διαθέτουν σύστημα προστασίας του αφαλού, το οποίο είναι ένα προστατευτικό κάλυμμα που ονομάζεται Defender.

Το defender είναι κατασκευασμένο από επισκληρυμένο ατσάλι (ατσαλομαγγάνιο), το οποίο δεν μπορεί να κοπεί με τον τροχό ούτε να τρυπηθεί με το τρυπάνι και διαθέτει περιστρεφόμενη πρόσοψη (ροδελάκι), το οποίο είναι και αυτό κατασκευασμένο από ατσαλομαγγάνιο παρέχοντας αντί-διατρητική προστασία.

Το defender διατίθεται σε τέσσερα χρώματα bronze, inox, χρυσό και μαύρο, τοποθετείται στο εξωτερικό μέρος της πόρτας, βιδώνεται από τη μέσα πλευρά, πάνω στην λαμαρίνα της πόρτας και στην κλειδαριά. Προστατεύει τον αφαλό με αποτέλεσμα ο επίδοξος εισβολέας να μην έχει καμία απολύτως πρόσβαση σε αυτόν.

ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;

Άρα ουσιαστικά οι κλειδαριες ασφαλειας τελευταίου τύπου αποτελούνται από τρία σημεία. To defender, το σώμα – κασετίνα της κλειδαριάς που βρίσκεται μέσα στην πόρτα και τον αφαλό – κύλινδρο. Σε ότι αφορά το σώμα της κλειδαριάς, αυτό πρέπει να διαθέτει γρανάζι για την εύρυθμη και αθόρυβη λειτουργία της, πλάκα ατσαλομαγγανίου στο εσωτερικό της για να μην μπορεί να τρυπηθεί και καταπέλτη, που είναι ένα σύστημα μπλοκαρίσματος των εκτροπέων πίρων, σε περίπτωση που ο διαρρήκτης, θεωρητικά πάντα, καταφέρει και αποκολλήσει το defender.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν η πόρτα παραμένει κλειδωμένη και δεν ξεκλειδώνει, μπλοκάρει. Το τελευταίο σημείο της κλειδαριάς ασφαλείας νέου τύπου είναι ο αφαλός – κύλινδρος όπου φυσικά εκεί έχουμε δεκάδες επιλογές διότι υπάρχουν πάρα πολλοί κύλινδροι που κυκλοφορούν στην αγορά.

Είναι σημαντικό ο αφαλός να είναι αξιόπιστος και ποιοτικός, όχι τόσο για την ασφάλεια μας (διότι αυτήν την αναλαμβάνει κυρίως η κλειδαριά και το defender), αλλά για την σωστή λειτουργία της πόρτας μας. Ο ρόλος του αφαλού είναι απλά να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει την πόρτα. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν τα επιμέρους συστήματα της κλειδαριάς.

Αφαλοί υπάρχουν αντιγράψιμοι και μη αντιγράψιμοι, με έξι, οχτώ, δέκα, δώδεκα κωδικούς (συνδυασμούς), με ατσάλινη προστασία στο κάτω μέρος για να μην σπάνε (anti bumping, anti picking), διπλής λειτουργίας όπου να μπορούν να λειτουργούν με κλειδί και από τη μέσα πλευρά και από την έξω. Οι τιμές ποικίλουν αναλόγως με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Κάθε αφαλός συνοδεύεται από τρία μέχρι και 7 κλειδιά αναλόγως το μοντέλο και όλοι πρέπει να διαθέτουν κάρτα ιδιοκτησίας.

Σημαντικό: Oι κλειδαριες ασφαλειας δεν μπορούν από μόνες τους να παρέχουν καμία ασφάλεια, αν δεν συνδυάζονται με μια αξιόπιστη πόρτα ασφαλείας η οποία να διαθέτει ατσάλινο φύλλο και ατσάλινη κάσα.

Φόρμα επικοινωνίας

Για να απαντήσουμε στα αιτήματα/ ερωτήματά σας συλλέγουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα δεδομένα σας, που καταχωρούνται στην ηλεκτρονική φόρμα «ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» για την εξυπηρέτηση του ως άνω σκοπού.

15 + 15 =

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

(0030)-210-410-0047
(0030)-698-613-8029

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δε-Πα: 9πμ–5μμ
Σα:12μμ-8μμ
Κυρ: Κλειστά

Η Τοποθεσία μας